A háború árvái

ápr 2, 2015 by

A háború árvái

WOLFSKINDER [2013]: A menekülttáborban a kisfiú nem szól senkihez. Órákon át az ablaknál áll, mintha örökösen várna valakire, s néz üresen a távolba. Nem érdekli semmi, játékok sem, hallgat! Meggyötört kicsi szíve bezárult minden és mindenki előtt, örökre. Talán csak a véresen borzalmas tragédia emlékképei pörögnek lelki szemei előtt, és az utolsó velőtrázó, szívbemarkoló anyai sikoly cseng fülében mindaddig, amíg él ezen a nyomorult földön. Vagy talán már nem is él. A kisfiú minden hozzátartozóját a szeme láttára mészárolták le a délszláv háborúban. Senkije nem maradt életben azok közül, akik szerették, és akiket ő szeretett… 1946-ban, a szovjetek által megszállt Kelet-Poroszország meghal a fiútestvérek édesanyja. A tizennégy éves Han és öccse, Karl elhatározza, hogy Litvániába mennek, ahol a hírek szerint családok várják az árva gyerekeket. A testvéreket azonban elválasztják egymástól, miután szovjet katonákkal találkoznak.

Han meg akarja találni az öccsét. A reménytelen keresés során csatlakozik egy csapat német gyerekhez – a farkaskölykökhöz –, akik az éhséggel, az időjárással és betegségekkel küzdenek az idegen országban.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.