Azután

Már 19, 2015 by

Azután

Hereafter [2010]: Ugyanazzal a kérdéssel szembesül három ember a világ három különböző pontján. Egyikük George, az egyszerű amerikai munkás, aki gyermekkora óta különleges kapcsolatban áll a szellemvilággal. A másik Marie, a francia újságíró, akinek alapjaiban változtatja meg a gondolkodásmódját a halálközeli élménye. Végül ott van a londoni iskolás, Marcus, aki elveszíti azt, akit a legjobban szeretett. Emiatt tele van kérdésekkel, amelyekre nem találja a választ. A három ember sorsa keresztezi egymást. Az érzelmi megrázkódtatás alapjaiban forgatja fel világukat… Clint Eastwood elköszönt a színjátszástól, azonban rendezőként továbbra is aktív. Sőt olyannyira tevékeny, hogy nyugodtan kijelenthető: ő napjaink legtermékenyebb hollywoodi direktora.


Elég beszédes adat, hogy az elmúlt tíz évben tíz filmet rendezett, ezt rajta kívül egyetlen más nevesebb rendező sem mondhatja el magáról. Ráadásul Eastwoodnál a mennyiség nem is megy a minőség rovására, hiszen vagy jó filmeket, vagy igazi klasszikusokat készít. Eastwood varázsa a nyugalmában rejlik: úgy rendez, mintha csak horgászni menne egy fárasztó nap után. Alkonyi hangulata, mentalitása pedig átragad a nézőre.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.