A bíró

jan 30, 2015 by

A bíró

The Judge [2014]: Csillogó páncél helyett Robert Downey Jr. ezúttal egy bíró szerepébe bújik, ki kell derítenie mi történt szülőhazájában. Hank sikeres ügyvédi karriernek él, mikor is hazaszólítják szülőotthonába, mert édesapját a helyi bírót, egy gyilkosság gyanúsítottjaként vádolnak meg. Fényt kell derítenie mi történhetett és meg kell próbálnia a családban régóta elhidegült kapcsolatokat felmelegíteni, hisz csak így lesz esélye az ügy végére járnia. A szereposztásban nem kisebb neveket találunk, mint Billy Bob Thornton, Robert Duvall vagy Vera Farmiga… (Jegyzet): Család, tárgyalóterem, melodráma és krimi. Az apa-fiú viszonyról az Oldás és kötés juthat eszünkbe. Downey Jr. karaktere felkapaszkodott, immorális, cinikus karrierista, aki gyűlöli a vidéket és az elmaradott helyieket, azonban egy lelki válság hatására ideiglenesen hazatér, és szembesül megtagadott múltjával.

Apja csak egy porfészek provinciális bírója, de erkölcsét és szakmai etikáját mindennél többre tartja. Apa és fia egyaránt egoista, makacs és öntörvényű, ám bőven van okuk haragudni egymásra. A tárgyalóteremben mindig keresztényien megbocsátó apa hideg szigorral nevelte fiát, és ha sikerült is hozzásegítenie őt a jogi pályához, tisztességes ügyvédet nem tudott belőle nevelni, miközben az érzékeny sarj immorális karrierizmussal és urbánus, elitista arroganciával reagált az atyai szeretet hiányára.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.