A Segítség 1.rész

nov 14, 2014 by

A Segítség 1.rész

A Segítség cselekménye az 1960-as évek elején játszódik Jackson városában, Mississippi államban. Formáját tekintve három nő (Aibileen, Minny és Skeeter) szemszögéből, egyes szám első személyben meséli a történetet. Aibileen afro-amerikai cseléd, aki fehér családoknál takarít és felügyel a gyermekekre. Miután saját huszonnégy éves fia munkabalesetben meghalt, a Leefold családnál vállalt háztartási munkát, valamint a kis totyogó Mae Mobley gondozását. Minny Aibileen barátnője, aki gyakran szembesíti a munkaadóit azzal, amit róluk gondol, így már tizenkilenc helyről küldték el. Minny legutóbbi munkaadója Mrs. Walters, Hilly Holbrook anyja. Hilly a város elitjéhez tartozik, a Junior League vezetője, a három főszereplő végzete. Eugenia “Skeeter” Phelan előkelő gazdálkodó családból származik, ahol a birtokon és a háztartásban számos afro-amerikai dolgozik. Skeeter nemrég fejezte be tanulmányait, és azzal a titkos szándékkal tért haza, hogy író legyen.

Anyjának ezzel szemben az a vágya, hogy lánya férjhez menjen. Skeeter nem érti, hova tűnt el Constantine, aki felnevelte: az egyetemi évek alatt levélben tartották a kapcsolatot és Constantine meglepetést ígért Skeeternek, amire hazajön. Skeeter családja azt állítja, hogy Constantine váratlanul elment, és chicagói rokonainál él. Skeeter nem hiszi el, hogy Constantine szó nélkül elment volna és folyamatosan kérdezősködik utána mindenkinél, akiről feltételezi, hogy tud valamit, de senki nem hajlandó erről beszélni…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.