11 éves volt!

okt 28, 2014 by

11 éves volt!

2012. Október 29. Azon a hétfőn az apa volt élettársa és az általa felbérelt két hajléktalan, a sántosi erdőbe vitték Bencét. A nő azt mondta a fiúnak, hogy az apjával együtt ott fognak házat építeni, melyben együtt laknak majd. Este nyolc óra körül ásóval és késekkel halálra sebezték a fiút, gödröt ástak, majd a holttestet elrejtették. 11 éves volt, csak, tizenegy! Miért kellett meghalnia ennek a csöpp gyermeknek? Nem tett semmi rosszat, csupán valaki azt gondolta, ha Ő nem lesz, minden jobb lesz. A felnőtteknek az volna a dolga, hogy támogassák és bátorítsák a gyerekeket, gondoskodjanak róluk. A legtöbb felnőtt ezt is teszi, de egyvalaki nem így gondolta. Ez a valaki úgy döntött, elveszi ennek a kis embernek az életét, megöli, mert útban van neki! Nyugodj Békében Bence!

Egyre több, szinte mindennapos a gyermekbántalmazás. A gyermekbántalmazási esetek nyilvánosságra kerülésével egyre többen vélik úgy, valamit tenni kellene végre, mert tarthatatlan, hogy egyre több kiskorú válik erőszak áldozatává és az elkövetőket nem vagy alig éri bármiféle retorzió. A családon belüli erőszakot elszenvedő gyerekek sokszor annak sincsenek tudatában, hogy erőszaknak vannak kitéve. Számukra ugyanis az a „normális”, amilyen élethelyzetben élnek. Később szembesülnek csak vele, milyen gyermekkoruk volt.

Éppen ezért a gyermekekre különösen oda kell figyelni, és ez közös feladatunk. Feladata a szülőnek, a pedagógusnak, a szomszédnak, a hatóságnak, a gyermekvédelemnek, az utca emberének. Szomorú és megdöbbentő, hogy Magyarországon évente 30 gyermek hal meg gyermekbántalmazás következtében. Van egy tény, amit soha senkinek nem lenne szabad szem elől téveszteni: a legvédtelenebb lény a világon az ember gyermeke.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.