Segítség, apa lettem!

okt 20, 2014 by

Segítség, apa lettem!

The Family Man [2001]: 1987, New York, JFK repülőtér. Jack Campbell és Katie búcsúzkodnak. Jack egy tekintélyes banknál kapott állást Londonban, Katie a jogi karra jár. Jack egy évre utazna el, azonban katie szeretné, ha mégsem utazna el. Nem a repülőgép miatt aggódik, hanem a sorsuk alakulása miatt, amiről úgy érzi, rosszra fog fordulni. Jack próbálja megnyugtatni, hiszen ezt már megbeszélték, és eldöntötték, hogy egy év nem hosszú idő. Végül Jack felszáll a gépre. 13 év telt el. Nem lehet tudni, mi történt a közbeeső időben. December 24-e van. Az egyedülálló, jómódú Jacktől egy egyéjszakás kalandja búcsúzik. Jack eredeti, olasz nyelven énekli a háttérben felhangzó Giuseppe Verdi: Rigoletto c. operájából Az asszony ingatag áriát, és ezt még a lakásából kilépve is folytatja, egészen addig, amíg egy szomszédasszony is be nem száll a liftbe, mert akkor szégyenlősségből elhallgat.

Jack a Wall Street egyik pénzintézetének elnöke, és egy grafitszürke Ferrarival jár dolgozni. Jack a munkatársaival egy sok milliárd dolláros cégegyesítésen dolgozik, ami karácson másnapján esedékes, ezért még ilyenkor is értekezletet tartanak. Meglepve értesül róla, hogy valamikori barátnője, Kate telefonon kereste. Jack másnap reggel egy teljesen idegen környezetben ébred egy szőke nő mellett. Egy kisiskolás kislány becipeli a még nem beszélő öccsét a szobába. Jack felismeri Katie-t, valamikori barátnőjét, aki azt állítja, hogy 13 éve házasok, van két gyerekük és New Jersey egyik kertvárosában laknak. Jacket minden információ sokkolja. Jack kirohan a házból és a New York-i előkelő társasházhoz megy, ahol lakott, de sem a portás, sem a szomszédasszonya nem ismeri meg. A munkahelyéhez megy, de a portás ott sem ismeri fel. Az „elnök” megnevezés előtt nem az ő neve áll, hanem egyik munkatársáé.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.