Joséphine

Júl 21, 2014 by

Joséphine

(2013): Joséphine egy 30 éves, shopping-mániás nő, aki Bradpitt nevű macskájával él egy fedél alatt. Utálja a munkáját, a nagy fenekét, a nős pasiját és a nyomást, amit szülei és tökéletes nővére irányából érez. Eltökélten kereste az igazit, nem találta meg, ez van. Amikor (sokkal karcsúbb) húga egy családi vacsorán bejelenti, hogy férjhez megy, Joséphine sokkot kap és hirtelen felindulásból ő is bejelenti saját házasságát a csodálatos brazil milliomossal. Egyre mélyebbre süllyed a hazugságok örvényében, s miközben mindenki azt hiszi, Brazíliában van, ő titokban próbál élni, Párizsban. (Jegyzet): Mióta Helen Fielding 1996-ban megírta a Bridget Jones naplóját, számtalan szingliregény és –film készült, több-kevesebb sikerrel hozva a műfajtól elvárható színvonalat. A Joséphine hőse egy 29 éves szingli, aki örökké a fogyózáson töri a fejét, vidám és rendetlen, cuki barátnői vannak, az orra előtt van élete szerelme, csak nem veszi észre.

Az eddigi Bridget Jones hasonmásoktól mindössze annyiban különbözik, hogy lófarokban hordja a haját és szemüveges, továbbá, hogy nyomorult, magányos sorsát képzelt pasikról való hadoválással próbálja mások előtt leplezni. Az utolsó füllentésénél viszont igencsak elszalad vele a szekér, ugyanis egy családi rendezvényen sikerül bejelentenie, hogy egy szívsebész megkérte a kezét, és Brazíliában lesz az esküvője. Mindenki határtalanul örül a boldogságának, a szülők, a barátok gratulálnak, búcsúbulit rendeznek neki, és a reptérig kísérik az ifjú „menyasszonyt”. Joséphine viszont nem száll fel a repülőgépre, hanem saját maga és a barátai elől hazamenekül.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.