A Wall Street farkasa

jún 14, 2014 by

A Wall Street farkasa

181The Wolf of Wall Street [2013]: Három órás maraton, szinte soha nem csökkenő dinamika, olyan mozi, ami szinte átrobog rajtunk iszonyú jelentőségével. Jordan Belfort azonos című önéletrajzi regényét a Scorsesével a Boardwalk Empire óta dolgozó Terence Winter adaptálta filmre. A híres-hírhedt tőzsde-manipulátor gátlástalanul őrült alakításával visszatért a még régebbi alkotótársnak számító Leonardo DiCaprio is a rendezőhöz. Belfort a kilencvenes évek pénzügyi világának meghatározó alakja volt. Nagyon fiatalon nagyon rövid idő alatt nem nagyon törvényesen hatalmas vagyont harácsolt össze magának, és semmi sem volt neki elég. A tehetős ostobák kizsákmányolására építő óriási üzletek, alkoholtól és drogoktól fűtött partik (és hétköznapok), végtelen tombolás, orgiák szűnni nem látszó sora: dekadens életvitele egyre inkább magával ragadja az amúgy tehetséges figurát. Nem mintha ez Jordant zavarná, épp ellenkezőleg. Ő pontosan így, mértéket nem ismerve szeretne élni.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy megtudd nézni a filmet. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs olyan amit nem látnál! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd ki magadból amit gondolsz, amit érzel! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

A pénz sosem elég. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is utolérte. A 80-as évek végére az egyik legnagyobb brókercég tulajdonosa lett, 26 évesen heti 1 millió dollárt keresett. Az idáig vezető út azonban korrupcióval és tisztességtelen üzletekkel kikövezett csábító hullámvasútnak bizonyult. Mert minél nagyobb volt a kísértés ő annál többet akart, mit sem törődve az illegális üzelmekkel és a nyomában loholó FBI ügynökökkel. Még több pénz, még több hatalom, még több nő és megint még több pénz: ez Jordan életfilozófiája. És hogy a szerénység egy túlértékelt erény. Jordan és falkája azt sem tudták mit kezdjenek az illegálisan megszerzett milliárdokkal, de vajon a jéghegy csúcsáról merre vezet az út?

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.