Lélektársak

Már 29, 2014 by

Lélektársak

Ha elfogadod, hogy léteznek lélektársak, akik több életen át kísérik egymást, akkor el kell fogadnod a reinkarnációt is. A reinkarnáció azt jelenti, hogy egy lélek, miután a test meghal, újjászülethet, akár többször is egymás után. Minden egyes leszületés alkalmával tovább fejlődik, és megpróbálja ledolgozni a karmáját, melyet az előző megtestesülései során halmozott fel. A reinkarnáció olyan hit, mely a világ nagy vallásaiban is megjelenik: a hinduizmus, a buddhizmus, a dzsainizmus, a szikh vallás és a kabbala tanításai egyaránt magukba foglalják. Sőt, valaha a keresztény iratok is tartalmaztak a reinkarnációra és a karmára vonatkozó utalásokat, míg az 553-as, második konstantinápolyi zsinaton minden erre vonatkozó nyomot ki nem töröltek a Bibliából. Az 1945-ben felfedezett – és valószínűleg Krisztus halála után száz évvel keletkezett -, úgynevezett gnosztikus evangéliumok azonban egyértelműen szólnak a reinkarnáció és a karma szerepéről.

Akad néhány meglehetősen ismert eset, mely a reinkarnáció létezését igazolja. A leghíresebb minden bizonnyal a dalai lámák leszármazási ágával kapcsolatos: minden dalai láma a megelőző reinkarnációja. Például, amikor a 14. dalai lámát megtalálták, kisgyermek volt, és egy kis faluban élt Lhamo Thondup néven. Amikor a szerzetesek megérkeztek a családjához, azonnal felismerte az álruhát viselő Kecang Rinpócsét, és lhászai dialektusban szólította meg, melyet az előző életében beszélhetett. Továbbá a láma álruhás szolgáját, Amdo Kasangot is beazonosította.

Ezt követően megnevezett néhány tárgyat, mely a néhai 13. dalai lámáé, Tubten Gjacóé volt, valamint testén több olyan jegyet viselt, melyet a mindenkori dalai lámáknak tulajdonítanak. Végül pedig helyesen írta le annak a doboznak a külsejét, melyben az előző láma a műfogsorát tartotta. Ezen a ponton már nem volt kétséges, hogy a kisfiú a 13. dalai láma reinkarnációja.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.