A gondolat hatalma

Már 12, 2014 by

A gondolat hatalma

Mi hozzuk létre a valóságot. Azt látjuk meg , amit a tudatunk látni szeretne. Voltál már úgy, hogy vettél pl. egy új Suzukit és attól a naptól kezdve azt tapasztaltad, hogy sokkal több ugyanolyan típusú Suzuki van az utakon. Pedig az utakon futó Suzukik száma nem változott, csak a te tudatod figyel jobban rájuk. Tedd fel magadnak a kérdést: Miért követjük el újra és újra ugyanazokat a hibákat? Miért egyformák a kapcsolataink? Miért kapunk egymás után ugyanolyan állást? A minket körülvevő lehetőségek végtelen tengeréből miért teremtjük meg magunknak folyton ugyanazt a valóságot? Lehetséges, hogy annyira hozzászoktunk mindennapi életünkhöz, annyira reflexszerűen teremtjük mindig ugyanolyanná életünket, hogy természetesnek vesszük: semmit sem irányíthatunk mi magunk?

A tudomány új modellje ennek éppen az ellenkezőjét állítja. Kijelenti, hogy az, ami bennünk lezajlik, meghatározza azt is, ami körülöttünk történik.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.